Welkom

Dag bezoeker, welkom op onze website.

Pro-Spinoza is een Belgisch onderzoeksproject dat de implementatie van een Zorgpad Palliatieve Zorg (ZPPZ) ondersteunt. Pro-Spinoza staat voor “Soins Palliatifs en InNOvatieve Zorg - Antwerpen”

Het project wordt uitgevoerd door de Onderzoeksgroep Palliatieve Zorg van de Universiteit Antwerpen. In dit project wordt nagegaan hoe de implementatie verloopt van dit zorgpad in 5 Belgische regio’s. Tevens wordt nagegaan of dit zorgpad de kwaliteit van de geleverde zorg kan helpen verbeteren. Hier kan u lezen welke voordelen dit project heeft voor deelnemende huisartsen en hun patiënten.

Wij hebben huisartsen, patiënten en hun mantelzorgers nodig om dit mogelijk te maken ! Geïnteresseerden kunnen bij het ‘Stappenplan’ lezen hoe dit concreet in zijn werk gaat. Uzelf beslist hoe ver u daarin gaat. Als u enkel de eerste vragenlijst wil invullen (achtergrondgegevens huisarts en  praktijkregistratie over 10 werkdagen), dan heeft u ons al geholpen. Het is natuurlijk nog beter als u ook een concrete patiënt uitnodigt om samen het Zorgpad Palliatieve Zorg te testen, omdat u zo in staat zal om ons de nodige feedback te geven die wij aan onze opdrachtgever, het RIZIV, willen geven.

Het project loopt van 2013 tot 2016 en kan maar worden gerealiseerd door de financiële steun van het RIZIV. De rekrutering van artsen en patiënten loopt tot maart 2016, de datacollectie loopt tot december 2016.

Wij hopen op een vruchtbare samenwerking.

Het onderzoeksteam:

  • drs. Bert Leysen, onderzoeker
  • prof. dr. Bart Van den Eynden, promotor
  • prof. dr. Johan Wens, promotor